De villeste hole-in-one slagene gjennom tidene

Å treffe en hole in one er noe av det vanskeligste man kan gjøre uavhengig av hvilken sport det er snakk om.

For en golfer er det en drøm å kunne treffe på et slag i løpet av en konkurranse og det krever svært mye trening, flaks og kunnskap for å få det til.

Historiens lengste hole-in-one

Verdenshistoriens lengste skudd som endte med fulltreffer ble tatt av Robert Mitera på en golfbane i byen Omaha som ligger i den amerikanske delstaten Nebraska. Mitera tok i bruk driveren sin og skjøt golfballen utrolige 406 meter.

De fleste av oss kjenner til filmen Happy Gilmore hvor Adam Sandler skyter hole in ones i bøtter og spann.

Robert Mitera er virkelighetens Happy Gilmore, og vil alltid ha en sentral plass i golfhistorien.

Slaget til Mitera sendtegolfballen av gårde så langt at han ikke så den, og det var først da han nådde frem til hullet at en tilskuer fortalte at ballen hadde truffet.

Store aldersforskjeller

Noen profesjonelle såvel som amatørgolfere må vente i årevis på å treffe med et hole in one. Til gjengjeld finnes det noen golfere som gjør dette på en regelmessig basis, og fra en ung alder.

Den yngste golfspilleren med et registrert hole in one er Jake Paine, som i en alder av tre år klarte å treffe med ett slag da han spilte golf i California.

Den eldste spilleren som noen gang har truffet er Harold Stilson, som i en alder av 101 år greide det utrolige, nemlig å treffe hole in one da han spilte i Florida i år 2001.

Den som har flest bekreftede hole in ones er en annen amerikaner fra California ved navn Norman Manley. Han har klart å treffe hele 59 ganger, og skal ha skutt sin første fulltreffer i 1964.

Lave sjanser for å treffe

De fleste av oss kjenner til at oddsen for å vinne i lotto er relativt lav. Samme gjelder med hole-in-ones, og oddsen for å treffe slik med ett slag er forsvinnende liten.

Eksperter har regnet ut at oddsen for at en proffspiller skal treffe med ett slag er 3709:1. Noe som betyr at den profesjonelle golfspilleren i teorien må slå så mange slag før han eller hun kan treffe hullet.

Legg merke til at dette gjelder for profesjonelle spillere, og for de som er amatører blir oddsene kraftig forverret.

Det sies at sjansen for at en amatør skal treffe ligger et sted mellom 15000:1 og 45000:1.

Den gjennomsnittlige amatørspilleren vil som oftest aldri treffe en hole-in-one gjennom livet selv om noen er heldige.

Hva kreves for å treffe?

Det man først av alt trenger er trening og erfaring. Dette er veldig viktig, da de med lang erfaring er mye flinkere til å sikte og vurdere avstandene.

Faktisk er dybdesyn og evnen til å vurdere avstander en av de viktigste egenskapene man som golfspiller kan ha.

Hole-in-ones krever også en del flaks, noe man ikke kommer utenom, og i tillegg må du være heldig med vindforholdene slik at ballen ikke skyves ut av kurs.

Det er naturligvis også lettere å treffe på baner mer kortere avstand, enn de banene hvor du må skyte hundrevis av meter.

Det virkelig imponerende hole-in-one skuddene tas med driver hvor slaget sender ballen flyvende over store avstander.

Dersom du tror du har det som kreves burde du oppsøke din nærmeste golfbane og prøve lykken med det første!