Sjekketriks – bør ikke bli kjekkastriks

Tur på byen med gutta, og der står hun. Dama du gjerne vil bli kjent med. Du vrir hjernen for gode unnskyldninger for å snakke med henne, men det som dukker opp et lamme sjekkereplikker. Hva skal egentlig til for å «score»?

Hvilke sjekketriks funker egentlig? Vi slenger av oss de mest tåpelige replikker for å imponere damer. Vi moter oss opp, tar en ekstra drink eller strammer magen og vandrer bort med et håp om å sjarmere.

Noen ganger funker det som bare det, mens andre ganger faller det tvers igjennom. Blir vi for bråkjekke vender dama ryggen til, er vi morsomme ler hun men det er også alt vi oppnår. Det kan nesten virke som det enkelte ganger er bare å gi opp.

Lær deg de generelle triksene

Det er en ting vi kan konstatere med en gang; vi gutta vil aldri helt skjønne oss på damer. Når det er sagt er det likevel enkelte ting som funker som bare det om du er på sjekker’n. Klarer du få dama til å le er du i gang, men pass på at du ikke drar det for langt.

Damer liker litt smiger også, og du kan komme langt med små bemerkninger om utseende. Dessverre vil det ikke hjelpe deg å skryte uhemmet av puppene hennes, da er du fort ute i kulden igjen.

Komplimenter for pent smil, glitrende øyne og hennes fremtoning vil føre deg atskillig lengre.

Sjekketriks bør unngås

Vil du unngå at dama ser på deg som århundrets idiot bør de fleste sjekketriks unngås. Selv om vi prøver å holde en humoristisk tone kan de virke vel vulgære for en del damer.

Her er 3 replikker du kanskje helt bør unngå:

  • Jeg er lett på tråden. Er du?
  • Vil du være med hjem å støvsuge? Jeg brummer og du suger.
  • Trenger du litt kjøtt inkludert i kostholdet ditt?

Sjekkereplikker som «klærne dine ville tatt seg godt ut på soveromsgulvet mitt» kan nok virke morsomt for oss gutta, men langt ut på vidda for damene. Det samme vil antakelig også gjelde for replikker av typen «Hvordan vil du ha eggene dine? Befruktet?».

Sjekkereplikker som funker

Det finnes mange gode, men enda flere dårlige sjekketriks. Noen gamle og noen nye, men en bør velge med omhu hvilke som fungerer. «Vil du være med hjem å se på frimerkesamlinga mi?» er nok helt ute, men med litt humor kan den faktisk slå til. Rett og slett for at den er så gammel og dum, og kan bringe frem et smil.

«Får jeg by på en drink?» vil også funke fint, og er ofte en vinner. Vil du bruke humor er «Jeg har mistet telefonnummeret mitt, kan jeg få ditt?» en ice-breaker og vil hos enkelte damer bringe frem smilet.

Her er noen vi tok på sparket, hva synes du selv?

  • Kan jeg by deg på en drink, eller vil du bare ha pengene?
  • Du er den fineste jeg har sett på lenge.
  • Du har gjort meg så nervøs at jeg har glemt sjekketrikset mitt.
  • Tja, da var det bare oss to igjen da!?