Slik lager du en perfekt BLT-sandwich

CL-finalen starter snart, kjæresten er sendt på dør, TV’en er på riktig kanal, sixpacken med pils står til kjøling, gutta kommer om en times tid.

Det eneste problemet er at sulten rumler i magen og du er lei bestillingspizza. Hva kan man lage som er enkelt og raskt, men samtidig verdig årets fotballkamp?

Få ingredienser, masse smak

Tenk god gammeldags, engelsk fotballpub, bare bedre. En absolutt klassiker er sandwichen BLT. BLT står for «bacon», «lettuce» (salat), «tomato», noe som utgjør hovedingrediensene i denne sandwichen.

Derfra er det bare fantasien som setter grenser, men siden du er presset for tid, har vi klekket noen ideer for deg. Bruk de beste ingrediensene du har; kjipt brød, vasne tomater og smakløs bacon er utelukket.

Smaken er IKKE som baken når det kommer til råvarer.

 

Fort gjort, imponerende godtFerdig BLT-Sandwich

Kjøp landbrød, den gode sorten dere bare har på søndager. Skjær gode, tykke skiver, to per sandwich. Smør aioli på den ene. Ja, du har helt rett, det skal i teorien være majones, men aioli smaker så mye bedre.

Baconet bør være av den sorten som kommer i et stort kjøttstykke og som gjerne er røkt. Du ser på prisen i butikken hvilken som er best – null mystikk der. Skjær strimler og stek på svak varme og lenge i rikelig med olje, eller i en form i ovnen for ekstra sprøhet.

Det er baconet som bestemmer hvor mange poeng du får for sandwichen. Legg på noen salatblader av typen crispy, vanlig ishavssalat er for trøtte typer, samt skivet tomat. Neste steg er viktig: Kalkunpålegg. T’en i BLT kunne like godt stått for «turkey» (kalkun).

Ikke vær gnien, da må du lage en runde til med sandwicher etter første spilleomgang. Topp med et par skiver god ost, bare fordi det er så godt når den smelter, baconet og den andre brødskiven.

Før du legger den i toastmaskinen (eller om du har en elektrisk grill, enda bedre), står du nå ved et veiskille. Det er her du velger om BLT’en skal gå videre eller om du er fornøyd der du har stoppet.

Oppskrifter er til for å brytes

Vi lover at den sandwichen du har laget blir en klassiker hos gutta. At de kommer til å forsøke å lage den hjemme. Kanskje til og med tenke på den når de blir sultne på jobb eller på fisketur. Men det er her du kan ta sjansen.

Smell BLT’en i toastmaskinen og se deg ikke tilbake, eller rykk tilbake til før du la på den siste brødskiven. Du har for lengst kastet oppskriftheftet ut vinduet, nå tenker vi bare på smak. Stek et egg til hviten er stivnet, men plommen fortsatt
er flytende. Legg egget på et fat og stikk hull på plommen.

Drypp et par dråper chilisaus over. Dypp brødskiven godt i egget til nesten alt det gule er absorbert inn i brødet. Legg det som er igjen av eggemassakren på sandwichen og skjul handlingene dine med brødskiven.

Nå kan du grille BLT’en din, vel vitende om at resultatet ikke bare kommer til å bli en himla god sandwich, men rett og slett en legende.