Nå møtes de dyreste fotballspillerne i verden

Søndag 26.oktober skal det braker løs mellom de spanske gigantene Barcelona og Real Madrid sammen i det som i fotballverdenen bare er kjent som El Clasico. Med forbehold om at kampen kan flyttes til lørdag eller mandag.

Dette er i seriesammenheng den største fotballkampen i verden, og den overgås kun av fotball VM og Champions League finalen i popularitet på verdensbasis.

Vi hører og leser mye om kjøpelag i England, sjeiker og russere-menn mot de offensive trioene til de to spanske storlagene blekner alle andre lag i verden. Maken til gullføtter som skal skyte laget sitt til seier har verden aldri sett maken til.

Sjekk listen over de dyreste 10 spillerne i verden:
Historiens 10 dyreste fotballoverganger i Pund(£)

1. Gareth Bale fra Tottenham til Real Madrid 86mill
2. Cristiano Ronaldo fra Manchester United til Real Madrid 80mill
3. Luis Suarez fra Liverpool til Barcelona 75mill
4. James Rodriguez fra Monaco til Real Madrid 63mill
5. Zlatan Ibrahimovic fra Inter Milan til Barcelona 59mill
6. Kaka fra AC Milan til Real Madrid 56mill
7. Edinson Cavani fra Napoli til PSG 55mill
8. Radamel Falcao fra Atletico Madrid til Monaco 51mill
9. Fernando Torres fra Liverpool til Chelsea/David Luiz fra Chelsea til PSG 50mill
10. Neymar fra Santos til Barcelona 47mill

Av disse 10 vil antageligvis 5 spille under El Clasico 26.oktober, hvor begge lag sannsynligvis stiller med en spisstrio med 2 spisser og en hengende spiss:
Real Madrid: Bale, Rodriguez, Ronaldo 229mill
Barcelona: Neymar, Messi, Suarez 122mill

Spisser for milliarder
Altså vil disse spissene som er kjøpt inn for ca 3.5 milliarder norske kroner møtes og da har vi ikke tatt med verdien av Messi-som er et produkt av Barcelonas ungdomsakademi hvor han kom som 11-åring. Hva reell verdi er på Messi blir vanskelig å si men cirka en milliard er vel realistisk om han skulle selges.

Spillerne med høyest verdi i verden møtes
Det vil si at bare spisstrioene i El Clasico om ca 10 uker vil ha en verdi på omtrent 4.5 milliarder. Det er spillerne på banen altså, på benken vil spillere som Pedro og Benzema blant andre sitte og hvile hundremillioners bena sine i håp om å få spille litt de også. El Clasico er ikke bare en kamp om fotballherredømmet i Spania, mellom språk, region og by-det er en kamp hvor de største pengesummene fotballen noensinne har sett har møtes.

For fotballelskere er den offensive tankegangen til Barcelona og Real Madrid på banen og på overgangsmarkedet både til glede og fortvilelse. Allikevel er en ting er sikkert når gigantene møtes, forutsetningene for den beste offensive fotballen i verden er til stede.

[hr style=»striped»]
Denne artikkelen er skrevet av Karl Inge S og levert til deg i samarbeid Fotballmoro. Karl Inge genuint opptatt av fotball generelt og FC Barcelona i særdeleshet. Besøk nettstedet fler gode artikler om fotball.