TrueMen.no
  • Livsstil
    • Trening
    • Sexliv
  • Mat & Drikke
  • Reise
  • Underholdning
Facebook Twitter Instagram
TrueMen.no
  • Livsstil
    • Trening
    • Sexliv
  • Mat & Drikke
  • Reise
  • Underholdning
TrueMen.no
Forside » Dette bør du huske på når du lager hamburger
Mat & Drikke

Dette bør du huske på når du lager hamburger

Av Karl22. august 2014Oppdatert:8. desember 2015Ingen kommentarer2 minutter lesing
Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Whatsapp Vkontakte E-post
Deling
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest E-post

Hamburger er populær mat for de fleste menn- og hos ikke så rent få kvinner også. Hamburger er godt, enkelt og kan varieres nærmest i det uendelige. Det er dog noen triks man kan passe på som gjør at burgerne blir hakket mer enn bare en hjemmelaget versjon av McDonalds, og her er de tre viktigste etter min mening.

Billig er ikke best
Bruk skikkelige hamburgerbrød- mange vil nok også si at disse skal bakes hjemme, men da går hamburgerne for min del vekk fra «kjappt men godt» kategorien. Cluet er å kjøpe litt skikkelige brød og ikke de billige kjipe «indianerbrødene», Hatting har f.eks noen gode varianter som fås hos de aller fleste matbutikker!

Lag dem selv
Kjøp skikkelig kjøtt- det er nesten like kjapt å elte litt farse til hamburgere som det er å pakke de opp fra en vakumpakke så jeg lager alltid burgerne selv! Min favoritt er en vanlig kjøttdeig blandet 50/50 med litt viltfarse, f.eks elg eller hjort. Dersom man ikke jakter-eller har en venn som jakter- blander jeg helt enkelt vanlig kjøttdeig med karbonadedeig. Bland med littegranne potetmel (1-2ts) en liten finhakket løk og krydder etter smak og voila-saftige smakfulle burgere!

Ikke skjul smaken
Når man kjøper billige burgere bruker man tilbehør for å skjule smaken av flau masseprodusert latskap-ikke gjør dette med hjemmelagde burgere! Tilbehør som passer til en god burger er litt ost, rå løk i tynne skiver, tynne skiver av tomat og tynne skiver salat om man er i det sunne hjørnet. Til nøds bittelitt skikkelig sennep, ketchup eller majones men ikke drukne maten i det!

Hvis du tror jeg glemte bacon tar du feil-men det må nevnes med ettertrykk-bacon er et must for en skikkelig mettende god burger!

Følger du disse tipsene skal du ha en deilig hjemmelaget hamburger klar på tallerkenen på under en halvtime. Mye bedre og sunnere enn fastfoodvarianten!

Denne artikkelen er skrevet av Karl Inge S som liker å lage mat som er enkel og god uten mange og dyre ingredienser. Levert til deg i samarbeid Matmoro.no. Besøk nettstedet for flere gode matoppskrifter.
Del. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Tumblr Whatsapp E-post
Forrige artikkelNå møtes de dyreste fotballspillerne i verden
Neste artikkel Full fargefest med «Color Me Rad» i Holmenkollen
Karl

Relaterte saker

Frokostens rolle: Er det virkelig det viktigste måltidet på dagen?

30. juni 2023

Slik lager du hjemmebryggede kombucha: En guide for sunne livsstilsentusiaster

31. mai 2023

Kaffe eller te? Dette er helsefordelene ved de to populære drikkene

31. mai 2023

Biffelskerens paradis: En guide til verdens beste biffer

12. mai 2023

Kommentarfeltet er stengt.

Nyeste

Frokostens rolle: Er det virkelig det viktigste måltidet på dagen?

30. juni 2023

5 tidløse ferdigheter hver mann bør mestre

7. juni 2023

Skjulte perler i Europa: Fem uoppdagede destinasjoner for ditt neste eventyr

31. mai 2023

Når sjekker du lufttrykket i dekkene dine?

8. mai 2023
Ikke gå glipp av
Livsstil

Frokostens rolle: Er det virkelig det viktigste måltidet på dagen?

Av Redaksjonen30. juni 20230

Frokost har lenge blitt ansett som det viktigste måltidet på dagen, men er det virkelig…

Smart hjem-teknologi: De mest nyttige enhetene for å automatisere hverdagen

23. juni 2023

Dusjing: Hvor ofte bør du egentlig gjøre det, og kan det være for ofte?

18. juni 2023

Worldcoin, kryptovalutaen med iris-skanning støttet av OpenAI CEO Sam Altman

16. juni 2023
Om oss

Truemen er magasinet for menn i alle aldre.

  • Personvern
  • Kontakt oss

Skriv under og trykk Enter for å søke. Trykk Esc for å avbryte.