Cymatics: Lyden av vitenskap i stilig musikkvideo

Når Nigel Stanford nå gir ut første singel fra det nye albumet Solar Echoes er den litt uten om det vanlige.

For det første er det en musikkvideo som nesten garantert kommer til å gå viralt. Men det mest uvanlige med Cymatics er det faktum at musikken ble laget etter at musikkvudeoen ble filmet.

Ideen kom fra Synestesi

Inspirasjonen kom fra en dokumentar som Nigel Stanford så i 1999 om «Synestesi«- en lidelse som har effekt på lyd og visuelle funksjoner i hjernen. Mennesker med lidelse høre en lyd når de ser lyse farger, eller se en farge når de hører ulike lyder.

Eksperimentene er ekte

Stanford begynte å leke med ideen om at det ville være kult å lage en musikkvideo basert på visualiseringen av lyd. Nå tiår senere kom musikkvideoen med vitenskaplig framvisning av lydfrekvenser etter mye hardt arbeid. Alle vitenskapelige eksperimenter i videoen er ekte og de kan selv se hvordan dem er gjort.

Mulig du har sett noen av de visuelle effektene på lyd som blant annet Chladni Plate, vann, stål, væske, en plasmaball, rubensrør flammerør, og en Tesla Coil. Men vanskelig å tro at du har sett dem alle i en av samme sang i samme video før, og heller ikke gjort det bra.

Slik ble musikkvideoen til

Stanford tar deg med bak kamera for å vise deg de forskjellige forskningsprosjektene som ble gjennomført i videoen.

Her ser du hvordan filmen ble laget med flere bilder fra prosjektet.