Legendarisk big air-konkurranse til helgen

De norske snowboarderne fikk det ikke helt til å stemme i Bergiselbakken under hoppuka, men nå har snowboardlandslaget inntatt den østerriske skimetropolen igjen.

I helgen kjører Ståle Sandbech & co. legendarisk big air-konkurranse.

– Air & Style i Innsbruck er en utrolig folkefest der hele byen kommer for å se på. Det har vært opp mot 40.000 tilskuere der tidligere, så det er en historisk konkurranse både med tanke på tilskuertall og nivå på kjøringen, sier landslagssjef i Snowboardforbundet, Thomas Harstad.

24 av verdens beste snowboardere har nå pakket baggen og er nå på vei til østerrike, og 4 av dem er norske.

Konkurransen er en serie med spektakulære arrangementer som denne sesongen arrangeres i Fulgeredet i Beijing, Bergiselbakken i Innsbruck og Rose Bowl-stadion i Los Angeles. Lørdag ser du landslaget på NRK 3 og NRK Sport kl 1930.

I den forrige Air & Style-konkurransen, i Beijing, tapetserte landslaget pallen med Emil André Ulsletten på førsteplass, foran Ståle Sandbech og Torgeir Bergrem.

Etter trippelt norsk i Beijing ligger de godt an i sammendraget – og kampen om premien på 100.000 dollar.

Den historiske hoppbakken er bygget om med et gigantisk stilas til å bli et snowboardhopp i verdensklasse.

– Ståle er favoritt i alt han stiller opp i omtrent. Jeg tror han er veldig sugen på å vinne en Air & Style-konkurranse, det har han fremdeles ikke vunnet, selv om det var veldig nære i Beijing, forteller Harstad.

I Innsbruck introduseres det et nytt dommersystem der to hopp vil telle, istedenfor ett. Dette mener landslagssjefen er en stor fordel for de norske.

– De har lettere for å sette to vanskelige triks, enn mange av konkurrentene, så det tror det nye systemet i Air & Style er en stor fordel oss, forteller Harstad.