Kamera i bilen, ny trend i Norge?

Salget av videokameraer til biler har steget med over 150 prosent det siste året. Og det er ikke så rart når videoer som denne spres på nettet:

På YouTube og nettavisen kan man se videoer som er lastet opp av mennesker som har montert et videokamera i frontruta på bilen sin. Her tas trafikken opp, og den viser seg ikke alltid fra sin gode side.

Trafikkforhold i land som Russland, Kina og Polen er langt fra sammenlignbar med Norge. Store trafikale problemer og forsikringsforhold i for eksempel Russland gjør at mange har funnet det nødvendig å installere et kamera i bilen sin.

Men hvorfor skal norske biler utstyres med kamera i frontruta når de fleste av oss som daglig sliter ned det norske veinettet overholder trafikkens reglement?

Det skal vi av to grunner: Du skal ha bevis i tilfelle uhell hvor det ikke er vitner til stede. Og så skal kameraet fungere som dokumentasjon hvis du ser en bilist som ikke overholder trafikkens regler og som derfor er til fare for andre.

Som en ekstra feature kan du blant annet filme ferieturen og det vakre landskapet. Noen benytter også kameraer med 230v strømforsyning til overvåking av garasje og innkjørsel eller til å sikre pengekassa i idrettshallens kantine.

[hr style=»striped»]

Denne artikkelen er levert til deg i samarbeid med Bilkamera.info.
Besøk nettstedet for å finne ditt bilkamera.