Her er årets sommer-blockbustere

Føler du at det blir for mye sol i sommer? Her er 10 filmer du kan glede deg til i mørket på kino.

For en apokalypsesommer dette blir! Man får inntrykk av at alle skal kjemper mot verdens undergang på filmlæretett i sommer. Gjør deg klar for roboter, gigantiske monstre og aper like smarte som mennesker.

Listen over kinosommeren 2014 er organisert etter premieredato. Med forbehold om endring i premièredatoer. Diskuter din sommerfavoritt i kommentarfeltet.

22 Jump Street

Premiere: 27. juni 2014
Sjanger: Action, komedie

22-Jump-Street-Offisiell-Trailer
Etter å ha overlevd videregående (hele to ganger) er det duket for store endringer og nye utfordringer for politibetjentene Schmidt (Jonah Hill) og Jenko (Channing Tatum) når de må gå dypt undercover på college.

Mens Jenko blir kjent med likesinnede på skolens fotballag og Schmidt infiltrerer kunstklassene begynner de å bli usikre på partnerskapet. Nå skal de ikke bare prøve å løse oppdraget – de må også klare å omgås hverandre som siviliserte unge voksne. Hvis de to barnslige kompisene skal ha noe håp om å klare jobben og modnes til ekte menn, er et år på college noe av det det beste som har hendt dem.

(Se flere av sommerens storfilmer under traileren)

Dragetreneren 2

Premiere: 4. juli 2014
Sjanger: Animasjon, barnefilm

dragetreneren2-offisiell-trailer
Den nye filmen i Dragetreneren-trilogien tar oss tilbake til Hikken og Tannlaus’ utrolige verden fem år etter de to
hadde suksess med drager og vikinger på Borkøy.
Mens alle de andre dragetrenerene har det travelt opptatt med å utfordre hverandre i drace-race (øyens nye favorittsport), drar det radarparet ut på lange flyturer og utforsker spennende ukjente verdener. De oppdager på en av sine flyturer en hemmelig ishule som huser hundrevis av ville drager og en mystisk Dragerytter.

(Se flere av sommerens storfilmer under traileren)

Transformers: Age of Extinction (3D)

Premiere: 11. juli 2014
Sjanger: Action, sci-fi

Transformers-Age-of-Extinction
En bilmekaniker (Mark Wahlberg) og datteren hans (Nicola Peltz) kjøper et bilvrak og gjør en oppdagelse som trekker dem inn i konflikten mellom Autobots og Decepticons – samtidig som paranoide myndigheter begynner å jakter på dem.

(Se flere av sommerens storfilmer under traileren)

Dawn of the Planet of the Apes

Premiere: 18. juli 2014
Sjanger: Action, sci-fi

Dawn-of-the-Planet-of-the-Apes
Caesar (Andy Serkis) leder en voksende nasjon av genetisk utviklede aper som blir truet av de få menneskene som overlevde det dødelige viruset som spredte seg i «Rise of the Planet of the Apes» (2011). Tross forsøk på å leve side om side i harmoni bryter det ut krig som kommer til å avgjøre hvilken rase som vil stå igjen som jordens herskere.

(Se flere av sommerens storfilmer under traileren)

Sex Tape

Premiere: 25. juli 2014
Sjanger: Komedie

sex-tape-cameron-diaz
Et ektepar (Cameron Diaz og Jason Segel) finner ut at en høyst privat film de nettopp har laget er kommet på avveie. Dermed innledes et ellevilt kappløp med tiden for å forhindre at den havner i feil hender.

Da Jay (Jason Segel) og Annie (Cameron Diaz) først møttes, oppsto det umiddelbart het romantikk. Men, nå, ti år og to barn senere, trenger flammen deres en ny gnist. For å gjenopplive forholdet litt, bestemmer de for å prøve noe helt nytt og frekt, og spiller inn et tre timer langt videomaraton hvor de gir seg i kast med sexlivets alle kunster. Det virker som en strålende ide. Paret er bare ett klikk fra å bli avkledd for verden. Men videoen kan vise seg å blottlegge mye mer enn bare det.

(Se flere av sommerens storfilmer under traileren)

Guardians of the Galaxy

Premiere: 1. august 2014
Sjanger: Action, eventyr, sci-fi

Guardians-of-the-Galaxy
Etter å ha stjålet en mystisk kule som den mektige, onde Ronan ønsker seg, oppdager Quill at han er målet for en ubarmhjertig dusørjakt.
Ronans ambisjoner truer hele universet, og for å riste ham av seg blir Quill tvunget inn i en ustabil pakt med en gjeng uforsonlige vesener: Rocket – en våpenelskende vaskebjørn, Groot – et menneskeliknende tre, den mystiske og dødelige Gamora, og den hevndrevne Drax the Destroyer.
Quill må gjøre sitt beste for å samle sine bøllete rivaler til et siste, desperat oppgjør – med galaksens skjebne i sine hender.

(Se flere av sommerens storfilmer under traileren)

Hercules

Premiere: 1. august 2014
Sjanger: Action, eventyr

Hercules
Etter tolv år i hardt arbeid som har kostet han alt han elsket, vender Hercules (Dwayne Johnson) ryggen til gudene og finner sin trøst i blodige kamper. I tillegg til The Rock blir Aksel Hennie, Tobias Santelmann og Ingrid Bolsø Berdal å se på slagmarken.

(Se flere av sommerens storfilmer under traileren)

Teenage Mutant Ninja Turtles

Premiere: 8. august 2014
Sjanger: Action, animasjon, fantasy og komedie

Teenage-Mutant-Ninja-Turtles
Romvesener invaderer Jorden og skaper ved et uhell en kvartett muterte reptilkrigere, Ninja Turtles, som går sammen om å beskytte verden.

En by trenger helter. Mørket har senket seg over New York etter at Shredder og hans klan har tatt jerngrep på alt fra politiet til politikere. Fremtiden ser dyster ut inntil fire merkelige brødre stiger opp fra kloakken og entrer byen som Teenage Mutant Ninja Turtles.

(Se flere av sommerens storfilmer under traileren)

Børning

Premiere: 13. august 2014
Sjanger: Action, komedie

borning
Tidenes villeste bilrace fra Oslo til Nordkapp! Børning er den første store norske bilfilmen, og er med kjente skuespillere som Anders Baasmo Christiansen, Sven Nordin, Otto Jespersen og Jenny Skavlan på rollelista.

(Se flere av sommerens storfilmer under traileren)

The Expendables 3

Premiere: 15. august 2014
Sjanger: Action

The-Expendables-3
Vi har nå får en trilogi! Det er bare å glede seg til å se Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Antonio Banderas, Wesley Snipes, Mel Gibson, Dolph Lundgren, Harrison Ford og Arnold Schwarzenegger tilbake på lerretet.

Barney og hans team, kjent som «The Expendables», kommer i konflikt med en hensynsløs våpenhandler som er fast bestemt på å ødelegge teamet.

(Se flere av sommerens storfilmer under traileren)