Keep it simple – grunnleggende motetips for menn

Det hjelper ikke å kjøpe moteklær fra Ferner Jacobsen, om du ikke kan det grunnleggende.

Menn er ofte litt klønete når det kommer til å kle seg rett. Med noen enkle grep, blir du mer velkledd og attraktiv.

 

Gjør det enkelt

Stilrent og elegant er alltid bedre enn å se ut som en påfugl. Hold deg til maksimum tre forskjellige farger i antrekket, og unngå for mye glam.

Halskjede, klokke, armbånd og ring er en ”bling” for mye. Hold deg til maksimalt tre her også. Skal du sprite opp antrekket, kan du heller gjøre dette med mønstre og detaljer i plaggene.

Litt mer er bedre enn for lite

Ikke overdriv og møt opp totalt oppstaset i enhver anledning. Samtidig er det bedre å være bittelitt mer pyntet enn det motsatte. Du slipper unna med alt som ikke er overdrevent.

Bruk noen minutter på å tenke på hvem du skal møte, og prøv å matche det du kan anta de tar på seg. Legger du på litt ekstra, er du trygg.

Store logoer er harry

Med mindre du er superstjerne og får betalt for å være reklameplakat, unngå store logoer på plaggene dine. Og for all del; den T-skjorta med påskrift du synes er morsom, er antakeligvis bare blodharry. Bruk den til å male i!

Kjøp gode sko

Sko er viktig! Billige sko ser som regel nettopp ut som billige sko. Hold alle sko pene og rene, og lær deg å pusse skinnsko dersom anledningen krever mer stil.

Det hjelper lite med kule klær, om skoene ikke passer. Tøffe og moteriktige sko er et tilbehør som skiller deg ut i mengden.

Shop aldri alene

Ta med deg ei god venninne, eller en kompis med peiling, når du handler klær. De færreste har såpass god innsikt at de treffer rett i butikken. Han duden som selger klærne, er mest hypp på å tjene penger.

Derfor bør du aldri stole blindt på råd fra butikkmedarbeideren. Med det sagt; kjøper du et antrekk som du får positive tilbakemeldinger på, kan det hende du har funnet en butikk og rådgiver du burde prøve flere ganger.

Kjøp hele antrekk

Den tøffe buksa er bare tøff så lenge du har klær som matcher. Det lønner seg som regel å finne skjorta og jakka som passer til, i én og samme handlerunde.

Prøv hele antrekket sammen i butikken, før du tar en avgjørelse.

Hold stilen

Når du har funnet de fargene og stilen som kler deg, ha denne i bakhodet når du skal ha nye klær. Det som ser kult ut på Brad Pitt, kan se dølt ut på deg.

Glem derfor de siste trendene, om du vet at dette ikke er kompatibelt med din stil.

Det som ser bra ut på deg, gir deg den beste indikasjonen på hva du skal se etter neste gang du handler mote.