Filmene du ikke må gå glipp av i høstmørket

Denne høsten synes å bli mørk tematisk på filmfronten. Og mer minneverdig enn de intergalaktiske heltene vi har sett mye av det siste året.

Her har vi satt sammen en liste over noen av de filmene som vil gjøre høstmørket triveligere for filmentusiaster. Noen av filmene som slippes denne høsten har definitivt materiale i seg til å bli blant de mestvinnende filmene i år.

1. Fury


Den eneste filmen vi kommer til å se Brad Pitt i 2014, er Fury. Det ser da også ut som om Pitt har lagt hele sin sjel i denne filmen. Fury handler om allierte soldater som under 2. verdenskrig forsøker å overleve bak fiendens linjer.

Pitt er i denne rollen tilbake til Inglorious Basterds der oppdraget gikk ut på å drepe så mange nazi-ledere som mulig. Regissør David Ayer har i Fury gjort alt for å få frem den samme tidsriktige ånden og autensiteten. Med Ayer bak rattet kan du forøvrig forvente en temmelig voldelig film.

2. Gone Girl


Dette er en av filmene som det antakelig har vært knyttet mest forventninger til denne høsten, basert som den er på Gillian Flynn’s bestselgerroman. En kvinne blir sporløst borte og media retter i kjølvannet all sin oppmerksomhet mot ektemannen.

Myteomspunnede David Fincher er regissør med Ben Affleck og Rosamund Pike i hovedrollene. Snakkisen rundt filmen er forfatterens eget utsagn om at manus er helt forskjellig fra romanen. Selv sier hun at filmen er ”en helt ny tredje akt”.

3. Birdman


Birdman er utpekt som avslutningsfilmen på New York Film Festival. Det betyr at noen har vurdert den til å være en verdig film å sette punktum med.

Michael Keaton spiller rollen som den fallende stjernen i denne svarte komedien om en skuespiller som har vært kjent for å spille superhelt, og nå på slutten av karrieren strever for å få rollen i et Broadway-stykke.

Den fallende stjernen spilles av Michael Keaton – som jo også spilte ”Batman”. Filmen er regissert av Alejandro González Inárritu som har laget flere interessante filmer: Babel, 21 Grams, Biutiful og Amores Perros. Filmens imponerende rolleliste inkluderer i tillegg Emma Stone, Edward Norton, Naomi Watts og Zach Galifianakis.

4. Interstellar


En annen av de mest omtalte kommende filmene dette året, er Interstellar. Uheldigvis kommer den på kino rett i kjølvannet av Gravity. Men dette oppveies av Matthew McConaughey som fortsatt seiler på bølgen av McConaissance.

Filmen er regissert av Christopher Nolan og har samme castingen som Inception og The Dark Knight. Handlingen spinner rundt et galaktisk ormehull som noen modige mennesker reiser gjennom i et forsøk på å redde menneskeheten.

Det er en sterk handling, et fantastisk rollegalleri, en stor regissør og etter all sannsynlighet vil det gå varmt for seg i billettlukene også.

5. The Imitation Game


Også dette er en film hvor handlingen er hentet fra 2. verdenskrig, men den er ikke lagt til skyttergravene. Alan Turing er matematikeren som fikk æren av å knekke Tysklands Enigma-kode.

Filmen følger ham under denne prosessen, samtidig som den viser hvordan han blir straffeforfulgt på grunn av sin homoseksualitet. Turing spilles av Benedict Cumberbach, og dette betyr at fan-klubben garantert vil være på plass.

I tillegg er Keira Knightley en av stjernene i filmen, et spennende trekk fra den nye manusforfatteren Graham Moore, som her er involvert i sin første spillefilm.

6. American Sniper


Clint Eastwood får i American Sniper muligheten for å rette opp igjen den tragiske Jersey Boys.

Filmen tar for seg Chris Kyle, en Navy SEAL-soldat som tok livet av mer enn 150 mennesker, og bygger på Kyle’s egen selvbiografi med samme navn.

Bradley Cooper har hovedrollen som Kyle, og spiller mot Sienna Miller. Alle våre omtalte filmer som slippes før jul har mulighet for en Oscar, og American Sniper er ikke noe unntak.