Hva får menn til å bruke kredittkort?

Det er stor forskjell på bruken av kredittkort hos menn og kvinner. Det sies at kvinner bruker kredittkort og shopping som en slags ”lykkepille”, men kan det være at også vi mannfolk gjør det samme?

Kanskje ikke direkte. Men det som er en sikker tendens med menns kredittkortbruk, er at de bruker langt større summer enn kvinnene. Der kvinnene handler oftere, men med mindre summer, bruker menn kortene mer sjeldent, men med langt høyere beløp. Oftest brukt ved kjøpt av forbruksartikler innen elektronikk eller for å betale ferieturer.

Dette fører naturligvis også til at menn har mer kredittkortgjeld enn kvinnene. Undersøkelser viser dessuten at mer enn hver niende mann har tre eller flere kredittkort i lommeboka!

Hvem sparer mest på kredittkortbruk?

Selv om norske menn har mer gjeld enn kvinner, viser flere rapporter at det faktisk er menn som også klarer å benytte seg av flest rabatter. En stor del av kredittkortbruken hos menn består av elektronikk og ferie – to av markedene som gir best rabatter ved kredittkortbruk. Innen reise får man for eksempel ofte gratis reiseforsikring, rabatt på hotell og fremkomstmidler eller leie av leiebiler. Tydelig er det dog, at majoriteten av de som bruker kredittkortene dessverre ikke greier å betale tilbake kreditten innen de rentefrie dagene er over.

Visste du at hvert kredittkort har 40-60 rentefrie dager? Med fornuftig bruk kan du altså spare penger uten å betale en krone i renter.

Ikke nødvendigvis riktige rapporter

Men vi vet også at denne typen rapporter kan lyve. Hvor mange kvinner der ute handler vel ikke på mastercardet til gubben? Ikke at dette nødvendigvis utgjør den største forskjellen, men ville nok ha utjevnet forskjellen noe. Når man i tillegg leser at det er flest menn som har med seg kredittkort på ferieturer, mens flest kvinner holder seg til sitt eget debetkort, er statistikken naturligvis høyere for at kvinnene blir svindlet.

Fordelen med et kredittkort på ferietur, er nemlig at utstedter forsikrer pengene, slik at dersom uhellet er ute og du blir skimmet eller på andre måter svindlet for penger i utlandet, blir du i de fleste tilfeller ikke holdt ansvarlig for den tapte kreditten. Skjer derimot det samme på ditt eget debetkort, kan historien vise seg å bli en helt annen.

For mange kort

Uansett må vi menn ta disse tallene på alvor. Minst tre kredittkort i lommeboka, vil vi si er to for mye. Og vi er dessuten helt sikre på at mange flere klarer å betale tilbake kreditten innen rentene påløper. Da kan vi menn faktisk spare penger på bruken!

Kilder