Er online dating flaut?

Å spørre et nyforelska par om ”hvordan de møttes” kan være litt kleint. 

Mange vegrer seg for å svare dersom de møttes online, selv om det finnes verre (tenk selv…). 

Den effekten er Tinder i ferd med å utrydde for godt.

Player eller på jakt etter kjærlighet?

Nettsteder som gjør Cupidos jobb er egentlig svært forskjellige og varierte, selv om formålet er stort sett noenlunde det samme. Nyansene finnes selvsagt; enkelte vil treffe en livspartner, mens andre er på jakt etter det man pent kan kalle en kort-tids-flirt.

Tinder troner nok øverst på player-skalaen, der en opptreden i et elendig realityshow kan gjøre deg til konge, uansett hvor intellektuelt begrensa du er. I andre enden av skalaen finner man nettsteder som Sukker, der gjennomsnittsalderen på medlemmene er noe høyere og de fleste ser etter varige forhold.

Med det sagt, det finnes garantert de som bruker steder som Sukker som en avansert og noe snikete form for Tinder. Sjekk ut boka ”About a Boy” av Nick Hornby, eller filmatiseringen med Hugh Grant i hovedrollen, så skjønner du tegninga.

De verste dating-sidene

I tillegg noenlunde stuereine dating-sider, kommer alle de som gjerne har utenlandsk opprinnelse. Enkelte er sikker fine de, men pass deg for en god del av dem. Kanskje spesielt de nettsidene der det florerer av bilder av nydelige jenter, som så gjerne vil ha en hvilken som helst livspartner fra Norge.

Vi tipper at det meste av kommunikasjonen ikke er med de vakre jentene, men egentlig med en kis som heter Igor eller noe slikt. Kaster du deg først ut på noe slikt, sørg i hvert fall for å pingle ut når du mottar kontonumre for pengeoverføringer, uansett hva begrunnelsen er.

Det finnes plenty godtroende personer som har blitt regelrett loppa av luringer som heter ”Tania” eller noe i den duren.

Flauhetsskalaen for online-dating

Vi drister oss til å rangere dette fenomenet på denne måten, der ”kult” er viktigste parameter. Tinder og tilsvarende tjenester – helt greit så lenge du ikke er totalt resultatløs og synes kvantitet slår kvalitet. Sukker og tilsvarende tjenester – også greit, så lenge man er på jakt etter den store kjærligheten. Mindre kult enn Tinder.

Ekstrapoeng fra andre players om du tar en Nick Hornby, mens de som fnyser av slikt vil trekke fra. Utenlandske tjenester – greit nok i enkelte tilfeller. En epostvenn er vel det vanligste resultatet og noe de fleste neppe forteller så mye om til venner.

Blir du rundlurt for penger er dette regelrett dritflaut og prov på din egen desperasjon.