Derfor bør du unngå Apple Watch

Apple smartklokke ble lanser nylig og kommer med mange smarte funksjoner.

Klokken er allerede testet av en del personer, og får absolutt ståkarakter. Uheldigvis finnes det også flere grunner til å droppe den.

Apple kommer til stadighet med nye teknologiske løsninger, og er blitt en pådriver i kampen om smart teknologi. Selskapet har sin hærskare med fans, og flere blir det nok med lanseringen av smartwatch.

Vi gutta har en tendens til å se oss litt blinde på nye morsomme funksjoner innen teknologien. Derfor kan det være greit med et lite hint om hva som gjør at du ikke bør velge denne klokken.

Apple Watch

Apple Watch er pakket med teknologi og funksjoner. Her kan man snakke om smart klokke. Du kan lese e-mailen din, ringe, sende tegninger og benytte funksjonen (på sportsutgaven) til å sende pulsen din til en kompis. Ja, det er rett og slett nesten en hybrid mellom en klokke og en iPhone/iPad.

Skjermen kan tilpasses med de appene du ønsker deg, og du får automatiske varsler på skjermen om blant annet Facebook-meldinger. Klokken kommer i flere utgaver, blant annet en sportsutgave.

All teknologien er lagret på en Apple s1 brikke, her ligger alt fra programmer til bevegelsessensorer. Glasset på klokken er ripefritt og i safirkrystallglass. En morsom nyvinningen er at klokken «tapper» deg på armen når du får varsler.

Viktigste årsak til å unngå klokken

Til tross for utallige flotte funksjoner mener vi altså, at man ikke bør velge denne klokken. Årsakene er flere men en av de viktigste er koblingen mellom klokken og iPhone.

Smartklokken kobler seg opp mot iPhonen via Bluetooth, men det krever at du har iPhonen nært. Det vil dermed si at om mobilen er for langt unna vil enkelte funksjoner på klokken være utilgjengelig. Dette vil blant annet gjelde varsler, lytte til musikk og laste ned musikk. I tillegg vil du ikke være i stand til å verken lese e-post, ringe eller motta samtaler med klokken uten at iPhonen er nært. Dermed vil klokken ikke kunne være en erstatning for mobilen, men heller et fancy tilbehør.

Er du ute etter å imponere vil klokken helt klart ha sine fortrinn. Vil du ha en funksjonell erstatning for mobilen får du ikke det her.

Trenger du flere årsaker?

Er du enda overbevist om at vi tar feil, bør du også vite litt om enkelte andre ulemper. Er du lei av å lade opp ting i tide og utide? Da er batterilevetiden på klokken ikke for deg. Her må det lades etter 18 timer. Dermed er muligheten for en ubrukelig klokke absolutt til stede, og samtidig krever det ekstra lader.

En annen funksjon er «tappingen» på håndleddet ved varsler, fra for eksempel sosiale medier. Denne tappingen aktiviseres også ved fysisk inaktivitet. Sitter du for lenge stille vil klokken «tappe» deg på håndleddet for å minne deg på at du må røre på deg. En slik funksjon kan for en god del av oss virke mer irriterende enn nyttig, spesielt om man skal konsentrere seg om noe.

Vi anbefaler å vente litt, dette er et teknologisk område som kommer til å utvikle seg voldsomt i tiden fremover (tror vi…). om et år eller to tipper vi Apple og andre kommer med klokker som får denne versjonen til å fremstå som steinalderteknologi.