Apple Music eller Spotify?

Apple lanserte nylig sin nye strømmetjeneste for musikk. Ifølge selskapet vil dette revolusjonere musikkindustrien. ”Tja” sier blant andre gutta bak Spotify, ”dette har jo vi hatt på markedet lenge”. Hvilken musikktjeneste er best? Det ser vi på her.

Apple Music kommer snart til Norge

Apple Music blir snart tilgjengelig også i Norge. Et månedlig abonnement vil la deg strømme all musikk som ligger tilgjengelig i iTunes. I USA ligger prisen på ti dollar per måned, med egne pakkeløsninger for familier. I tillegg til musikkbiblioteket i iTunes, får du også tilgang til en egen radiokanal (Beat One), samt ekstramateriale som artistene eventuelt legger ut.

Mange bruker allerede Spotify til tilsvarende tjenester. I tillegg finnes det mindre aktører som prøver seg, som Tidal, Amazon Prime Music, Xbox Music og Google Play. Konkurransen er i ferd med å bli merkbar, noe som er både en fordel og ulempe for oss forbrukere.

Mest for pengene

Prismessig vil ikke forskjellene bli spesielt merkbare. Det som kommer til å avgjøre hvilken tjeneste som er best, er utvilsomt innholdet. På det punktet er Apple og Spotify i førersetet. Begge skilter med over 30 millioner oppføringer i musikk-katalogene sine. Begge har også gratisløsninger, så lenge du aksepterer litt reklame og noen enkle begrensninger. Skal du ha tilgang til musikken offline, må du ha betalt abonnement.

Vår vurdering er at foreløpig er Spotify best, blant annet fordi Apple har en del små tekniske problemer. Dette løser seg nok etter hvert, i og med at tjenesten er ganske ny og man kan forvente litt oppstartsvansker. Det som gjør at vi likevel tror Apple vil bli det beste alternativet over tid, er den rå markedskraften selskapet har.

Når Apple bestemmer seg for å bli best, har de pengene som skal til for å lykkes. I tillegg er radiotjenesten deres et pluss, sammenlignet med Spotify. Apple kjører dyktige DJs som gir deg underholdning uten noe pes, mens Spotify foreløpig løser dette med at du selv må lage spillelister (noe du kan gjøre i Apple Music også). Apple er også bedre på å anbefale musikk, noe vi tror vil gjøre brukeropplevelsen bedre.

Plag venner med låta du har på hjernen

Det punktet der vi mener Spotify er klart best, er mulighetene til å dele musikken din med andre. Spotify integrerer langt bedre med sosiale medier enn Apple, som har en tendens til å begrense slike ting. Uansett hva du velger, musikk er definitivt blitt langt mer rimelig og tilgjengelig gjennom disse tjenestene.