Utsiktene for World series of Poker

I 2020 arrangeres World series of Poker i Las Vegas, med utøvere fra hele verden. Det er i alt 15 øvelser i mesterskaper og det blir arrangert NLHE-turneringer. Mesterskapet spilles i Rio All Suites Hotel and Casino og det er tre milliarder i potten. Det er dog spekulasjoner rundt arrangementet i forhold til koronaviruset. Det vil være avgjørende hvor mye penger man ønsker å investere i turneringen, for hvilke turneringer som passer; og for vanlige nordmenn så kan BIG 50-turneringen anbefales, og også Colossus-turneringen og andre NLHE-turneringer.

Tre nordmenn har tidligere vunnet en WSOP-turnering: Sigurd Eskeland, Thor Hansen og Annette Obrestad. Det er mulig å se mesterskapet via IPTV, og så kan man via ESPN se Main Event når det konkurreres. Turneringen arrangeres hvert år i Las Vegas med ulike poker-varianter. Main Event er den viktigste delen av turneringen hvor det spilles No Limit Texas Hold’em med en stor pengepremie.

I disse dager herjer koronaviruset og mange arrangementer må stenge på grunn av fare for smitte. Medier melder om at WSOP-turneringer rundt om i verden er utsatt og satt på vent, men foreløpig går arrangementet Main Event 2020 etter planen.

 

Pokerspillere fra Skandinavia

I Norge har vi flere dyktige pokerspillere, for eksempel Thor Hansen, Sigurd Eskeland og Annette Obrestad. Thor Hansen er en profesjonell pokerspiller og regnes som norsk pokers gudfar. I dag finner vi pokerspillere som for eksempel Kim Alexander Foss som ble Norgesmester i poker i 2020. Blant de beste pokerspillerne fra 2019 så finner vi også Preben Stokkan som kom på 21. plass i Main Event i 2019. Mange kjendiser driver også med gambling, og for eksempel Aylar Lie har rykte på seg for å være en god pokerspiller og er den 12. beste spilleren i 2019.

Hvis man ser på pokerspillere i Skandinavia så er Gus Hansen fra Danmark en av de som har satt standarden i Skandinavia når det gjelder poker. Peter Eastgate er også en annen kjent pokerspiller fra Danmark, og under Main Event og WSOP har han gjort en god prestasjon og vært blant de rikeste spillerne, tross sin unge alder. Chris Björin er en kjent pokerspiller fra Sverige og har prestert jevnt på et høyt nivå. Han har gjort det bra under WSOP-eventer, og de sies at han har en pokerinntekt på 4.000.000 dollar.

Andre kjente pokerspillere fra Skandinavia er for eksempel Martin Jacobson fra Sverige som vant WSOP og Main Event i 2014, som første svenske, og en premie på 10 millioner dollar. En pokerspiller fra Norge som ble slått av nettopp Martin Jacobson i WSOP i 2014 var Felix Stephensen, som kom på en god andreplass.

I poker-VM i 2019 var norske Preben Stokkan lenge med i kampen om WSOP-seieren, men kom til slutt på 21. plass og vant 2,7 millioner kroner. NM i Poker er en fin inngang til WSOP, og flere spillselskaper tilbyr kvalifisering til mesterskapet. Ettersom det er forbudt å satse penger på poker i Norge, så må NM arrangeres i et annet land, og i 2020 skjer det i Dublin.