Snart 30 år? Bøttelista du bør komme igjennom

Livet er for kort til å ha det kjedelig. Vi har laget en liste over 15 ting du bør ha gjort før du fyller 30 år. Har du passert denne milepælen uten å ha opplevd særlig, er det ikke for sent, men du må kanskje ta en strafferunde eller to.

Bli aksjespekulant

Du bør ha eid dine første aksjer før du fyller 30.

Lær landet ditt å kjenne

Som et minimum bør du ha besøkt alle landsdelene i Norge. Har du aldri vært nord (eller sør) for Sinsenkrysset, skaff deg flybilletter nå eller kom deg av gårde på bilferie.

Les noe nyttig

Før du har blitt 30 bør du ha lest minst 10 bøker med innhold som du lærer noe nyttig av. Donald Pocket og skole/fagbøker teller ikke.

Lag maten selv

Du bør være rågod på å diske opp minst en lekker matrett du kan servere i et middagsselskap, innen du blir 30.

Ta en drittjobb

Skal du sette pris på en behagelig og interessant jobb, bør du ha hatt en drittjobb før du fyller 30. Hva som er en drittjobb bestemmes her kun av at du bør ha hatet den.

Menage á trois…

Jada, det bør du ha fått med deg.

Elsk noen andre enn deg selv

Har du ikke vært stormende forelsket og dypt involvert i et annet menneske innen du blir 30, gjør noe med det!

Krise i utlandet

Innen du blir 30 bør du ha gått skinnblakk på reise i utlandet, og likevel klart å løse krisen. Ekstrapoeng om du ikke ringte pappa eller mamma.

Fiks skjorten din selv

Har du ikke lært deg å sy i en knapp innen du fyller 30, men stolt på moren din eller samboeren, vel, det er flaut. Frem med nål og tråd!

Roadtrip

Før du blir 30 må du ha tatt en roadtrip med en eller flere gode venner. Ekstrapoeng for å ikke ha hatt et bestemt mål, og for å ikke ha booket overnatting på forhånd.

Bli vettskremt minst en gang

Fallskjermhopp, Bungee Jumping og slangetemming teller ekstra her.

Hårvekst I

Du bør ha dyrket enten en fet bart eller et kult skjegg før du blir 30. 3-dagers-stubber teller ikke. Ekstrapoeng for å ha kjøpt bartevoks.

Hårvekst II

Du bør ha hatt null hår på familiejuvelene i minst en lang periode, og helst gjort det til en vane (spør jenter om dette).

Bli upopulær

Du bør ha vært som kjerringa mot strømmen minst 1 gang før fylte 30. Edru på fest når alle kompisene drikker og skøyer teller. Ekstrapoeng for å ha fått masse tyn og pepper, uten å vike en tomme.

Bli kvitt klattgjelda

På tide å ta sin egen økonomi seriøst. Kvitt deg med all gjeld fra kredittkort og forbrukslån før du fyller 30.