Slik mikser du en perfekt Dry Martini

En Dry Martini er en knallgod drink når den er lagd på rette måte. Selv om ingrediensene er litt trauste, passer drinken i en rekke sammenhenger.

Den ser bra ut også når den er laget rett, enten du er på en kul bar eller serverer den selv som apéritif før en bedre middag.

Kjør klassisk

Lær deg klassikeren før du prøver å fjonge den til. En Dry Martini krever ikke mange forskjellige råvarer, men har strenge regler for hvordan den skal forberedes og mikses.
Se den mest vanlige måten å lage en ekte Dry Martini.

Glem James Bond

Ingen grunn til å prøve å være kul når resultatet bare blir dårligere. Den godeste James bestiller alltid favorittdrinken ”shaken, not stirred”.

Det trenger ikke vi å gjøre, og ikke bare fordi vi ikke har lisens til å drepe, slik James har. Drinken blir utvannet og smaker dvaskere med Bond-metoden.

Eksperimentering?

Det finnes gode alternativer man kan prøve når man vil gjøre drinken litt mer spennende. Ikke sikkert du får et like godt resultat, en klassisk Dry Martini er tross alt en god drink allerede.

I hvert fall ikke om du er lite dreven og setter i gang helt basert på egne idéer. Kanskje du har teft og treffer rett, men prøv før du serverer til andre!

Du kan vurdere å investere i gode bøker på området, eller tråle nettet for tips. Jan Vardøen, ”Mr. Grünerløkka” og innehaver av en av landets beste barer (Bar Boca), har utgitt et par bøker for de som vil lære seg litt barkunst.

Den ene, Tøffe Drinker, gir oppskrifter på morsomme varianter av klassikerne. Deriblant Oyster Martini; klassikeren tilsatt et østers. Salt, men godt!