Mamma Mia – hit reiser du for å treffe single jenter

Jentene strømmer til Skiathos og Skopelos. Mamma Mia-filmen har skapt verdens beste markedsføring for øyene der storsuksessen ble spilt inn. Reisearrangørene gnir seg i hendene og melder om nesten utsolgte charterturer.

Hva er det med ”Mamma Mia” og single jenter?

Det er tydelig at filmen har truffet en nerve hos svært mange mennesker, for flere reisearrangører forteller at de nesten er utsolgt for turer til Skiathos og Skopelos, de to øyene der ”Mamma Mia” ble spilt inn.

Men også Hellas i seg selv som reisemål har fått en boost på grunn av filmen, selv om det er flere år siden den kom ut.

Hvor mange millioner som så filmen, er det vel ingen som vet, men en del av disse millionene – særlig kvinner – er blitt så grepet at de ønsker å se stedene der filmen ble spilt inn.

Det er rene rushet av jenter som ønsker å reise til de vakre greske øyene.

Noe av det som smittet gjennom filmen, var nok livsgleden og frodigheten som både ble formidlet gjennom menneskene i filmen og selve naturen.

De greske øyene og strendene er ikke for ingen ting noen av de mest populære reisemålene i verden. Og mange lurer på hvor de kan finne igjen lokasjonene som filmen ble tatt opp i. Krystallklart hav. Blåfargene. Glade mennesker. Dette er mye av bakgrunnen for at så mange elsker Hellas og de greske øyene.

Og nå drar i hopetall for å gjenoppleve noe av den samme livsgleden og den vakre naturen.

De fleste bor på den største øya, Skiathlos, men det tar bare en time å komme seg over til den mindre øya, Skopelos, der det heller ikke er så mange turister.

Kommer for å bli Dancing Queen

skopelos-hus-dame

Noen av de jentene som drar til Hellas for å gjenoppleve stemningen i filmen, har kanskje sett filmen så mye som ti – femten ganger!

Da kan de også filmen så å si på rams. For ikke å snakke om musikken og sangene. Med Meryl Streep i galleriet av stjerneskuespillere, er det mange som drømmer om å oppleve det samme som rollefigurene i filmen og fremstå som en ny ”Dancing Queen”.

Hele venninnegjenger reiser sammen til de greske øyene!

Harde fakta

Skiathlos og Skoplos er en del av Sporadene, en øygruppe som ligger i Egeerhavet. Øyene ligger midt mellom Thessaloniki og Athen og er kjent for sitt frodige grønne landskap og utallige strender.

Den minste av øyene, Skiathos (47 m2), har allikevel flest innbyggere (6 000), flyplass. De fleste turistene drar hit. Byen Skiathos er en gammel havneby full av stemning og liv i turistsesongen.

Dersom du skal ut og spise, finner du de fleste restaurantene, kafeene og barene bak den gamle havnen (det er to havner på øya, en ny og en gammel). Skiathos er ikke minst kjent for sine fantastiske strender. Over 60 strender om du skulle bli lei av å ligge på den samme stranden hele tiden…

Den mest kjente av strendene er Koukonuaries Beach som ligger sørvest for Skiathos by.

Skopelos er omtrent dobbelt så stor som Skiathos, men langt færre innbyggere (5000) og som mye mindre turisme. Det tar en times båttur fra Skiathos ut til Skopelos.

De fleste utescenene i ”Mamma Mia” ble tatt opp på denne øya.

Skopelos har svært mange med kirker, og er da også kjent for dette. Det skal være minst 365 kirker på øya, noe som altså betyr at du kan besøke en kirke for hver dag i året!

Bryllupskirken som ble berømt gjennom ”Mamma Mia”-filmen, ligger på toppen av en klippe på Skopelos.

Slik kommer du deg til sjekkeparadis

skiathos-fra-havet

Om du ønsker å reise til disse øyene, er chartersesongen fra 18. mai til 28. september (Apollo). Fra Stavanger har reiseselskapet avganger mellom 22. juni til 3. august.

Dersom du vil reise til Skiathos, har du muligheten hele sesongen. Med hensyn til Skopelos er sesongen noe kortere. Via Tours har også mange avganger og har hatt spesielle opplegg nettopp for ”Mamma Mia”-fansen.

I tillegg til rene charterturer, er det mulig å reise med ordinære rutefly, eller med båt ut til øyene.