Filmer du bør se fremover

Det er flere spennende filmer på trappene i tiden fremover. Her er listen over de 5 viktigste på må-se-lista.

Fast & Furious 7


At denne serien filmer har overlevd er egentlig litt merkelig. FF er ikke akkurat kjent for sine dype plott og gode manuskript. Det som redder hele showet er utvilsomt de knalltøffe action-scenene, og ei og annen heit dame.

Skuespilleren Paul Walker, som spiller Brian O’Conner, rakk ikke å bli helt ferdig med innspillingen, før han omkom i en bilulykke. Hvordan dette er løst blir spennende å se. Vin Diesel er selvsagt fortsatt med, og Jason Stratham inntar rollen som slemming.

Filmen hadde nylig førpremiere og rapportene tyder på at fansen vil få alt de ber om. Fast & Furious 7 er å se på kino i Norge fra 1.april.

A Most Violent Year


Krimdrama med Oscar Isaac og Jessica Chastain i hovedrollene. Isaac kjenner du kanskje igjen dersom du så Coen-brødrenes ”Inside Llewyn Davis”. Mannen er i ferd med å bli superstjerne og er også å se i kommende storsatsinger som ”Ex Machina” (omtalt her), ”X-Men: Apocalypse” og ”Star Wars: Episode VII”.

Filmen foregår i New York i 1980-årene, der Abel Morales (Oscar Isaac) prøver å slå seg opp i forretningslivet, uten fusk og fanteri. Det går selvsagt ikke. Sjappa han driver er tross alt arvegods fra konas mafioso-pappa, med alle de uhumskheter det medfører.

”A Most Violent Year” beskrives av kritikerne som en knallbra gangsterfilm med evne til å stimulere de bittesmå grå. Kommer på kino i Norge 10.april.

Ex Machina


Har du blitt sjekka opp på Tinder av en robot i det siste? Ikke bli forbauset om det skjer i den nærmeste fremtid. Dette var ihvertall noen som ble utsatt for, som en del av promoteringen av ”ExMachina”.

Filmen beskrives som en intelligent sci-fi thriller, der vakre Alicia Vikander spiller en robot som forfører programøren Caleb (Domhnall Gleeson). Det hele foregår som et eksperiment i lusushytta til Calebs sjef, Nathan (Oscar Isaac).

Det hele utvikler seg og vi får en smakebit på hva som kanskje venter oss i fremtiden, ettersom utviklingen av kunstig intelligens skrider fremover. Ex Machina er på kino fra 10.april.

Mad Max: Fury Road


Mel Gibson ble superstjerne som en følge av hovedrollen i Mad Max-filmene for snart 40 år siden. Når Hollywood går tom for idéer, puster de liv i gamle klassikere.

Mad Max: Fury Road går i samme gamle tralten som originalene, men nå spilles Max av Tom Hardy (kjent blant annet som Bane i The Dark Knight Rises). I et post-apokalyptisk ørkenland slåss man om alt av ressurser, spesielt drivstoff. To personer forsøker å få litt orden på sakene, Max og Imperator Furiosa. Sistnevnte spilles av Charlize Theron, det alene er verdt inngangspengene for mange.

Filmen serverer garantert masse bra action og høy puls! Mad Max er å se på kino fra 13.mai.

Terminator Genisys


Arnold holdt ord da han sa ”I’ll be back”. Det er litt passende at når både Elon Musk (Tesla Motors) og Stephen Hawking (kjempesmart) har relativt nylig advart mot utviklingen av kunstig intelligens, så kommer både Ex Machina og en ny runde med The Terminator. Som det må være er Arnold Schwarzenegger med som T-800 i år 2029.

Denne gangen er han nok ikke like slem som i den første av i alt fem filmer i serien. Vår venn skal beskytte Sarah Connor, slik at hun kan sørge for en trygg og god oppvekst for fremtidens opprørsleder (om du har misset hele greia, det er menneskeheten mot maskinene vi ender opp med), sønnen John. Det vil en ny og oppgradert versjon av T-800 forsøke å forpurre, sammen med enda nyere T-1000.

Filmen blir en orgie i knalltøffe spesialeffekter servert i et heseblesende tempo. T-800 er tilbake på kino i Norge 10.juli.