The Fappening: Dette er bare begynnelsen

Hvis du har vært på internett denne uken har du sannsynligvis hørt om «The Fappening».

I tilfelle du ikke har, her er hva som skjedde: Noen har fått tak i og delt store mengder nakenbilder av kjendiser som Jennifer Lawrence og Kate Upton.

Disse kjendisene bekrefter at bildene er ekte
Den opprinnelige pakken inneholdt bilder og videoer av mer enn 100 personer, inkludert det som blir hevdet å være A-liste kjendiser. Kort tid etter at bildene ble lekket gikk berørte kjendiser ut å enten bekreftet eller avkreftet autentisitet til bildene. Kjendiser som har bekreftet at bildene er ekte inkluderer:

  • Jennifer Lawrence
  • Kate Upton og hennes kjæreste Justin Verlander
  • Mary Elizabeth Winstead
  • Kaley Cuoco
  • Kirsten Dunst
  • Jill Scott
  • McKayla Maroney

Holdt på lenge
Når nakenbildene begynte å dukke opp antok man at lekkasjen var gjort av en hacker, eller hackergruppe. Noen som la ut disse bildene for moro skyld eller for å tjene penger på disse. Og man antok at de ​​hadde brukt et nytt sikkerhetshull i Apples iCloud-system for å bryte seg inn i kontoer og stjele bilder og filmer.

Nå kommer det frem at det i flere år har vært et undergrunnsmiljø, hvor handels med bilder av kjendiser.

Bilder mer verdt enn penger
I disse nettverkene er nye bilder mer ettertraktet enn penger. Personene i bildene trenger ikke alltid å være helt nakne. Og akkurat som prisen på kunst blir bilder som er sjeldne høyere priset.

[quote text_size=»small» author=»The Verge»]

Sikkerhetsforskere sier bildene som er lekket bare er toppen av isfjellet

[/quote]
Denne lekkasjen var trolig et feiltrinn fra en fersk person i nettverket. En teori går ut på at personen ønsket å tjene raske penger på bildene. Når først en person hadde gjort dette, var det fritt frem for andre i nettverket å gjøre det samme. Nå som bildene er tilgjengelig for hele verden har de ingen verdi for de i nettverket lengre.

Alle kan laste ned bildene
Nå som katta er ute av sekken kan alle se bildene. Opprinnelig ble bildene lagt ut på Reddit og 4chan. Du kan fortsatt finne bildene på disse nettstedene. Jeg oppfordrer ingen til å laste disse ned noe, men flere pakker er tilgjengelig som torrents på The Pirate Bay.

Trolig har vi kun fått se et glimt av en verden som hadde foretrukket å forbi gjemt.