TikTok – dette må du vite om appen som tar over

Selv om du surfer mye på nettet, det er mulig at du ikke har hørt om det nye sosiale mediet TikTok. Appen ble den mest nedlastede appen i 2018 – for tiden over 500 millioner nedlastinger! Men hva er egentlig TikTok?

Her er det enkelt å lage korte videoer og dele dem med andre. Musical.ly er nesten død, og Vine ble begravet for mange år siden. Men konseptet ser ikke ut til å slippe taket for her er konkurrenten. I motsetning til andre delingsapper for video, er ikke denne kun rettet mot musikk-, lipsync- og dansevideoer.

Her kan du skape og se på morsomme videoer, utfordringer og mye mer.

Enkel å bruke

Appen er enkel å bruke og gir deg som bruker muligheten til å være kreativ.  Når du laster ned appen, kan du se på Tik Tok-videoer uten å opprette en konto – bestemmer du deg for å opprette en profil, kan du følge andre «musers», like videoer, og selvfølgelig lage dine egne.

Grensesnittet ligner litt på Snapchat, med muligheten til å legge til lyder og sangklipp fra TikToks store bibliotek med 15 sekunders klipp. Du kan også legge til spesial effekt, filtre og muligheten til å laste opp videoer du har på mobilen din.

Kan brukes til mye mer enn konkurrentene

TikToks fortrinn fremfor apper som Musical.ly er bredden appen kan brukes til. Og i motsetning til Vine som også fokuserte på komedie fremfor musikk. Selv om Vine hadde omtrent samme konsept uten at appen overlevde, ser det ut som om TikTok er her for å bli.

TikTok-videoene er ikke kun begrenset til, lipsync, men også dansing, parkour, utfordringer, magi, fails og mye mer. Den er egentlig ikke spesielt banebrytende, men den dekker et behov som andre apper ikke har fylt.

På kort tid har appen laget flere nye influencere som lager kreativ innhold, men fortsatt er det vanlig folk som dominerer.

God underholdning

Så om du ikke selv vil lage innhold er det nok av andre å se på for inspirasjon.