Tenner kvinner på skjegg?

Skjegg er et svært omdiskutert tema blant menn og kvinner. Menn med skjegg liker skjegget sitt, men liker kvinner skjegg?

Ennå mer viktig, foretrekker de menn med skjegg fremfor menn uten skjegg?

Kun mote?

De siste årene har skjegg vært på moten i forskjellige former. Mange glemmer at skjegg har vært en uttrykksform i omtrent alle kulturer og alle år. Dette er et så interessant tema at flere har forsket på nettopp skjegg og påvirkningen på det motsatte kjønn.

Psychology Today har en interessant artikkel som tar for seg forskjellige studier. Artikkelen er i hovedsak basert på 3 forskjellige studier rundt skjegg.

Studiene viser at litt skjeggvekst (2 dagers) er det flertallet av kvinner liker, fremfor glattbarberte og helskjegg.

Samtidig så viser studiene at menn med helskjegg signaliserer trygghet og at kvinner som ønsker et langvarig forhold tenderer å like menn med helskjegg.

Hvis du ikke har skjegg så blir du sikkert ganske fortvilet nå, men det har du ingen grunn til.

De samme studiene viser nemlig at det finnes et mindre antall kvinner som ikke liker skjegg i det hele tatt.

Hold orden på skjegget

Selv om de aller fleste kvinner liker skjegg (ifølge studien) så kan en skjeggete mann komme i en veldig kinkig situasjon.

Hva hvis han liker en jente som ikke liker skjegg? Da kan man enten ta bort skjegget eller prøve å gjøre det uimotståelig.

Det finnes flere måter du kan gjøre skjegget mer tiltrekkende. Du kan f.eks kjøpe skjeggolje eller skjeggvoks, les mer om tester av dette på skjeggolje.net. I tillegg er det viktig å vaske skjegget daglig, trimme det og vise at skjegg faktisk kan være vakkert.

Konklusjonen

Skjegg kan være tiltrekkende og i noen tilfeller er det ikke.

Til syvende og sist så handler det om å holde skjegget vedlike og treffe på riktig jente med god smak.