Slik kan du utsette hårtap

Hårtap er et problem som rammer både kvinner og menn etter hvert som man blir eldre.

Aller verst er det for menn, og jo eldre du er jo større sjanse er det for at håret på topplokket har blitt merkbart tynnere. Komisk nok er det slik at omtrent 20% av menn i 20-årene har synlig hårtap, 30% av menn i 30-årene, 40% av menn i 40-årene – og så videre. Alt i alt har du som mann omtrent 70% sjanse for å oppleve hårtap!

Men fortvil ikke – det finnes andre muligheter enn å finne frem barberhøvelen. Selv om mange ikke er klar over det finnes det nemlig tre preparater som har dokumentert effekt. Det er gjort utallige studier på disse preparatene over mange år, så dette er ikke uten grunn at de kalles «de tre store» behandlingene mot hårtap. Her får du en kort introduksjon til hver av dem.

Forhindrer at testosteron forandres

Virkestoffet Finasterid forhindrer at testosteron omdannes til det mange ganger sterkere hormonet dihydrotestosteron (DHT). DHT er kilden til hårtap, så ved å forhindre denne omdannelsen er mye gjort. Finasterid taes som tabletter, og må fåes på resept av fastlegen din. Dette må taes daglig, og effekten opphører om du slutter med tablettene. For de fleste er finasterid nok til å stoppe hårtapet.

Bedre blodtilførsel

Virkestoffet Minoksidil øker blodtilførselen til området det blir påført. Ved å påføre dette i hodebunnen 2 ganger daglig vil du se økt hårvekst og at hårene blir tykkere etter 3-4 måneder, ettersom hårsekkene får bedre tilførsel av næring. Du får kjøpt minoksidil på apoteket – spør etter Recrea Forte. Forskjellen på minoksidil og finasterid er at minoksidil ikke stopper hårtapet, men gir gjenvekst og tykkere hår. Finasterid gjør derimot dette, men gir lite gjenvekst. En kombinasjon av disse er derfor å foretrekke!

Hjelper mot irritert hodebunn

Mange som mister håret opplever irritert hodebunn. En sjampo som inneholder 2% ketokonazol kan hjelpe til mot dette problemet, samt at studier viser at det også kan gi både økt hårvekst og tykkere hår. Denne sjampoen selges reseptfritt under navnet Fungoral på apoteket, og brukes 2-3 ganger i uken.

Denne artikkelen er skrevet og levert til deg i samarbeid med Alopeci.
Dette var en kort innføring i dagens medisiner mot hårtap. For mer informasjon kan du besøke norges største diskusjonsforum for alle med hårtap.