Ryktene om nye iPhone 7 er her

En rekker mobil-guruer spekulerer nå om hvilke endringer vi kommer til å se, når iPhone 7 etterhvert slippes på markedet.

Når det blir? Garantert om ikke så alt for lenge!

Når det gjelder navnet er det ikke sikkert vi får se 7-tallet med en gang. I kjent stil tar nok Apple veien innom en S eller en C etter iPhone 6 og iPhone 6 Plus.

Dette avhenger også av om den nye mobilen anses som en ny generasjon eller ikke. Ny generasjon betyr at vi får se 7-tallet.

Lanseringen kan vi nærmest slå fast allerede nå, den blir i september i inneværende år.

Det blir også fundert på om ikke Apple vil komme med halvårlige lanseringer fremover, fremfor den årlige på høsten.

Hva blir nytt?
Endringene man kan forvente er blant annet at mobilen kommer med safir-glass. Selskapet Foxconn, som selger safir til Apple, bygger nemlig ny fabrikk i Taiwan for nettopp dette formålet.

Skjermstørrelsen derimot, forventes det at det ikke blir tuklet med. Den gamle 4-tommeren i iPhone 5 er for liten, mens 5,5-tommeren i iPhone 6 Plus er for stor for mange.

Middelveien for standardmodellen blir nok fortsatt en 4,7-tommer.

På prosessor-fronten er det også nesten garantert det kommer forbedringer. Samsung leverer nye A9 prosessorer til Apple, som forventes å ha bedre ytelse uten å dra mer energi fra batteriet.

Trådløs ladning
Apple sine iWatch kommer nå med induktiv ladning, og det forventes derfor at også neste iPhone kan lades trådløst.

Teknologien er allerede på plass hos Apple, og eneste grunnen til at de nyeste mobilene ikke har dette enda, er at det sannsynligvis spares som en nyhet til neste versjon.

Samme design
Design blir neppe revolusjonerende nytt. Normalt ser det ut til at Apple slipper to relativt like modeller, før det kommer omfattende endringer.

Bedre kamera
Ryktene tilsier at det blir høyere oppløsning på kameraet. På den fronten går utviklingen hyperraskt, og det antas at Apple sitter på teknologi nå som vil gi store utslag på kvaliteten i kameraet.

I tillegg spekuleres det i at det kan komme en 3d-løsning i skjermen, der man ikke trenger de teite brillene for å oppleve effekten.

Flytende-metall
For tiden brukes aluminium i kroppen på iPhone-modellene og datamaskinene fra Apple. Her kommer det snart en ny løsning med såkalt flytende-metall.

Styrken er bedre og mobilens skrog trenger mindre materialer for å få samme egenskaper.

Derfor spekuleres det i at allerede neste versjon av iPhone vil benytte seg av dette, noe som sannsynligvis også vil føre til at mobilene blir lettere.