Menn har mer gjeld enn kvinner

13% av menn har mer enn tre kort mot bare 5% av kvinner.

En undersøkelse som er gjort på vegne av Danske Bank viser at menn har en større kredittkortgjeld enn kvinner, i tillegg til å bruke og eie flere kredittkort.

Statistikken fra undersøkelsen viser også at 25% av de spurte kvinnene ikke har kredittkort, mens det var kun 10% av mennene som ble spurt som ikke har skaffet seg et slikt kort.

Større utgifter

En av grunnene til at menn har en større kredittgjeld kan ha sammenheng med at de fortsatt ofte blir sett på som økonomisjefen i huset. Gjerne i sammenheng med en høyere inntekt vil ofte ofte de større innkjøpene til husholdningen tilfalle mannen.

Kvinner som har kredittkort bruker det imidlertid hyppigere enn sine mannlige motparter, men største forskjellen er at innkjøpene er generelt lavere. Ofte klær og mat, mens menn bruker kreditt på ferier og elektronikk.

Menn har flest betalingsanmerkninger

Menn er ikke bare på toppen når det kommer til kredittgjeld, men de når også toppen når det kommer til mislighold av lånte penger. Spesielt er det menn i 40-årene som er verstingen. Den klassiske 40-årskrisen er gjerne mer ekte enn man skulle tro.

Økt forbruk og innkjøp av dyre biler og motorsykler er ofte grunnen til de økonomiske problemene for aldersgruppen.

Ber om forsiktighet

Experian, som er en av verdens største kredittbyråer, ber selskaper være ekstra forsiktig når de gir ut kreditt til menn i starten av 40-årene. Det er basert på statistikken som viser at nesten hele 9% har en eller flere betalingsanmerkninger.

Noe som blir registrert når en kreditor ikke har fått betalt for en vare eller tjeneste, og fakturaen har havnet til inkasso og gått til en rettslig innkreving.

På landsbasis er det 6% av menn som har en anmerkning, mens det bare er 3.9% av kvinner som har det.

Kan rydde opp

Det kan vise seg at mange med anmerkninger faktisk har flere muligheter til å rydde opp.

Selv om kvinnene har færrest anmerkninger, er det menn som har mest eiendom. Dette betyr at en stor andel av mennene faktisk kan refinansiere anmerkninger, inkassosaker og smågjeld og dermed få en ny økonomisk hverdag.

I følge Finansguide.com er det nemlig ofte sånn at man må stille med sikkerhet for å låne penger med betalingsanmerkning og dermed også få refinansiert all misligholdt gjeld.

Fortsatt økonomisk fordel

På tross av at det er flere menn som får problemer med for mye gjeld vil det fortsatt fra et økonomisk perspektiv lønne seg å hankjønn.

Flere menn er nemlig i arbeid og bruttoinntekten per år er nesten 170 000 kr høyere enn for kvinner.