Å mikse drinker trenger ikke å være så vanskelig. Mange av de mest populære cocktailene kan du enkelt lage hjemme med få ingredienser og lite utstyr. Noen cocktails er klassikere for en grunn, og får du til å lage disse kommer du til å imponere både kameratene dine og damene.
For at drinkene skal bli ekstra gode burde du bruke ferske råvarer og masse is! Du kan lage knust is selv ved å legge isbiter i en pose og slå løst med en hammer.
Drinkene blir ekstra gode fra iskalde glass! Legg glassene i fryserne litt før servering.
Husk at drinkene blir ekstra imponerende med litt garnityr, en limeskive eller en myntekvist – det er ikke så mye som skal til.
Mojito
- 4 cl hvit rum
- 12 mynteblader
- 2 ss hvitt sukker
- 8 cl sodavann
- 1 lime
- knust is
Knus myntebladene sammen med sukkeret nederst i glasset med en lang skje. Ha i sodavann og rør om. Ha i rom og rør godt. Del limen i to og skjer av en skive som du egger til side. Press ut saften av limen i glasset og rør godt. Fyll glasset halvveis opp med knust is og rør igjen. Fyll opp glasset helt med knust is. Server med limeskiven og gjerne en liten kvist mynte.
Old fashioned
- 4 cl bourbon whiskey
- Angostura bitter
- 1 brun sukkerbit
- Sodavann
- isbiter
Legg sukkerbiten i bunnen av glasset og hell angosturaen over til sukkerbiten blir helt rød. Ha i en splæsj sodavann. Knus sukkerbiten med en skje og rør om til den har løst seg helt opp. Ha i whiskey og rør om. Fyll glasset med isbiter og server med appelsinskall.
- 4 cl vodka
- 20 cl ingeførøl
- ½ lime
- knust is
Fyll glasset med is. Ha i vodka og skvis ut juicen av limen i glasset. Fyll opp glassen med ingefærøl. Server med en skive lime.
- 2 cl gin
- 2 cl vermut
- 2 cl campari
- isbiter
Fyll glasset med is. Hell i alle ingrediensene og rør rundt. Pynt med appelsinskall eller en sitronskive.