Ekte menn kjøper ikke gifteringer

Du leste riktig! Ja, ekte menn kjøper ikke gifteringer, de lager ringer fra bunnen av.

Her er oppskriften:

Finn gull
Du må reise til et område med gull i bakken, dra f.eks. sør for Alta, i Finnmark. Med en metalldetektor kan du finne både sølv og gull begravd i bakken. Det er vanlig å lete er i bergsider, hvor gullet har blitt skviset ut i løpet av årene som enfølge av isbreer, erosjon og ras.

Bor du langt fra steder med edelmetaller i bakken anbefaler vi å finne frem til nærmeste strand. Tenk deg selv hvor mange smykker og ringer som blir mistet hver sommer.

Når man leter etter gull og sølv med metallsøker er det to ting du burde tenke spesielt på. For det første dybden du kan søke på. Billige metallsøkere vil normalt ikke nå dypere enn ca. 10 centimeter, og dette setter da klare begrensninger på letingen og hvor mye gull du finner. Men hvis du har en avansert og dyrere søker vil du kunne nå helt ned til ca. 40 cm før signalene blir borte. Så skal du søke etter gull eller sølv anbefales det at du skaffer deg en avansert metalldetektor.

Hvor mye gull er nok?
Du trenger 4-7 gram gull for å lage èn enkelt ring. Men man gifter seg aldri alene så man skal ha gull nok til to ringer, dvs. at man må ha opp til 14 gram gull. Og hvis du er ute og søker etter gull så kan det ta litt tid, men gleden over de ferdige ringene er verdt tiden det tar.

Designe og lage gifteingene
Å smelte og forme gull er ikke en aktivitet man gjør slik helt uten videre, og helt uten kyndig hjelp. Gullsmed Heyerdahl i Oslo en eksklusiv workshop i samarbeid med Bugge & Authen Juvelérverksted. Du deltar i utforming, smelting og loddingen, og får da to helt unike ringer. På workshopen kan man kjøpe diamanter og sette hvis man trenger mer pynt.

Å lage egne gifteringer fra bunnen av må vel sies å være den ultimate gifteringopplevelsen for ekte menn, beviset på at menn er menn!