6 tips: Slik gjør du et godt førsteinntrykk

Er du sløv og usikker, eller en mann med tro på deg selv?

Seks tips når du skal gi et godt førsteinntrykk. Dette har mange av oss bruk for, både når vi søker jobb, går i møter eller treffer damer.

Tenk over hvordan du fremstår i andre sammenhenger også, selv om du ikke prøver å gjøre inntrykk på noen. Hvem vil vel være han som alltid blir omtalt som litt sløv og bortreist?

Unngå dvaske håndtrykk

For mange er det rett og slett irriterende når man knapt nok kjenner at man tar noen i handa, fordi den mann hilser på ikke kan håndhilse skikkelig.

Det signaliserer enten veikhet eller en giddalaushet som ikke gir et godt inntrykk. Ta tak når du håndhilser og vis at du er selvsikker.

Selvsagt skal ikke klemme for hardt, eller skape ubehag hos den du hilser på. Det er nesten like ille som et slapt håndtrykk.

Pass på å ikke holde noen fast heller, du skal tross alt ikke spå i håndflaten til vedkommende.

Legg til litt ekstra der det passer

Dersom du vil vise ekstra oppmerksomhet når du håndhilser, kan du ta tak med venstrehånda i håndleddet til den du hilser på, eller legge venstrehånda på personens skulder.

Dette signaliserer affekt og at du setter pris på han eller henne. Ikke gjør dette første gang du møter noen i verken formell eller uformell sammenheng, det passer ikke da.

Du kan gjøre det for å vise at du er glad for å treffes igjen, eller når du skal gratulere noen. Bruk sunn fornuft og ikke overdriv.

De fleste liker ikke å ha ukjente folk for tett innpå seg.

Ikke skap usikkerhet

Ikke legg armene i kors, verken når du står eller sitter. Psykologer spekulerer i om dette er en medfødt refleks som har til hensikt å beskytte mageregionen, og noe vi gjør når vi føler oss usikre.

Signalet du gir bestemmes av hvordan du ellers utrykker deg i situasjonen, men som regel er det ikke et positivt tegn.

Du kan virke både utrygg og sint, avhengig av blant annet ansiktsuttrykk.

Stram deg opp!

Hold hodet opp og rett ut ryggen din. En mann som luter fremover ser kua ut, eller enda verre, full eller sløv. Legg skuldrene litt bakover, og du ser med en gang litt mer mandig og selvsikker ut.

Det er ikke noe truende i dette, bare mer solid og staut over det. Ikke tipp hodet for langt opp, slik at du får nesa i sky.

Da ser du mer arrogant og snobbete ut. Øv i speilet om du mistenker at du har en noe slapp kroppsholdning.

Kutt ut fingringa

Holde hendene i ro og ikke stikk de i bukselommene. Dette er også enten et tegn på usikkerhet eller dårlig holdning. Mange tror det er kult, og har kanskje rett i enkelte sammenhenger.

Men i førstemøte med noen du vil gjøre inntrykk på, unngå slikt for en hver pris. Pass også på at du ikke tukler og tvinner på hender og fingre.

dating-bar

Smil!

Smil naturlig og pass på at du har pusset tennene godt og ikke viser frem hva du hadde til lunch. En selvsikker mann smiler fordi han ikke har noe som bekymrer han der og da.

Det gir den andre personen også en god og trygg følelse. De fleste har erfart at folk som smiler ofte, også får mange smil tilbake. Vi vil rett og slett omgås positive mennesker.

Ekstrabonusen er at du faktisk selv vil føle deg både mer selvsikker og glad ut. Smilemusklene forteller hjernen din at du er glad, og dermed øker konsentrasjonen av de riktige hormonene i blodet ditt.

En selvforsterkende effekt, med andre ord.