Slik får du six pack

Lei av slappe magemuskler og kjipe dager på stranda der du prøver å trekke inn magen så mye du klarer? Vaskebrett-mage er ikke så himla vanskelig å få seg. Riktig kosthold er den viktigste faktoren, men du slipper ikke unna regelmessig og målbevisst trening.

Er du målbevisst og effektiv i treningen din, får du ikke bare en flottere kropp. Grunnstyrken din forbedres betraktelig når du trener for å få en maskulin overkropp, med definerte magemuskler. Helsegevinsten er også udiskutabel. Rett kosthold og trening er beste måte å unngå trasige livsstilsykdommer.

Sett av tid til magen

Bygger du muskler generelt, løfter du nok mye tungt. Da er det vanskelig å motivere seg til å ta en runde med magen etterpå. Sett av en treningstime i uka der du bare konsentrerer på magemuskler, underarmene og leggene. Unngå å trene de større musklene i lår og overarmer denne dagen. Kjør heller intensive og dedikerte øvelser på mage og underekstremitetene.

Tren hvor som helst

Å magemusklene en god økt, kan du gjøre nærmest uansett hvor du er. Hva med å dra på i alle reklamepausene mens du slapper av foran TV-en? Dette kan du gjøre på jobb også. Et par runder med 10-20 repetisjoner hver time, i stedet for å gå og hente mer kaffe for eksempel. Husk å lukke kontordøra!

Tren i bilen

Joda, det går an. Kjør på med statiske sammentrekninger så lenge du klarer å holde konsentrasjonen samtidig på kjøringa. Trekk sammen magemusklene alt du klarer, hold i minst fem sekunder, og slapp av. Hold på slik helt til du er kommet frem til bestemmelsesstedet. Kjør også noen runder der du trekker innover magen så langt du kan, og holder der. Gjenta minst ti ganger.

Fokuser på styrke, ikke utseendet

Sterke magemuskler gir deg en bedre holdning uansett. Ikke bare tenk på at selve magemusklene skal vises definerte, den biten kommer av seg selv om du trener rett. En sterk midje, gir deg klare fordeler når du trener andre muskelgrupper også, samtidig som du reduserer sjansene for belastningsskader og dårlig rygg.

Glem situps

Situps er en de mest brukte mageøvelse og de fleste lærte øvelsen i i gymtimene på skolen. En rekke funksjonelle øvelser gjør lite for helsen og er svært ineffektive. Uavhengig av om du er ute etter six-pack eller ønsker å forsterke kjernemuskelaturen bør du gjøre øvelser som jobber med større deler av kroppen.

Ha balanse mellom rygg og mage

En knallsterk mageregion er fin-fint det, men ikke glem ryggen. Det bør være en naturlig sammenheng mellom styrken i ryggmuskulaturen og magemusklene. Ryggproblemer unngår du ved å trene begge. I tillegg gir en sterk rygg økt effekt på all annen trening, også på magepartiet.

Forbrenning er viktig

De fleste av oss har faktisk synlige magemuskler om det ikke var for fettet. Magemusklene er ofte omgitt av fett. For å få frem six-packen, må du ha høy forbrenning av fett og dermed senke fettprosenten. Det klarer du bare om du spiser riktig, samtidig som du sørger for å gi de store muskelgruppene en god runde hardtrening. Tunge knebøy og løft er effektivt her.