De 5 beste festivalene i Europa

Med varmere dager, sol og sommer, går flere festivaler i gang over hele Europa.

Både i sør og i nord trekker vinterfrosne mennesker seg ut av hulene sine og strekker armene mot ildkula på himmelen. Det er ganske trolig at våre forhistoriske forfedre også holdt festivaler for å feire at den lange vinteren er over og at jenter endelig går med bare ben og skuldre igjen.

Glastonbury

glastonbury-festival

Paul D Smith / Shutterstock.com

Glastonbury har lenge vært dronninga av festivaler, og drar de største navnene hvert eneste år. Det er kanskje masete å ta seg til den lille britiske byen, men når du først er der, er det som å komme til en annen verden. Denne festivalen er rett og slett massiv.

I år har Glastonbury lykkes i å få med seg artister som Foo Fighters, Pharrell og Ryan Adams, og å lese resten av line-up’en er som å titte på gjestelisten til den kuleste festen du noensinne har vært på. Det er stor sannsynlighet for at Glastonbury blir nettopp det. Det er også noe merkelig tiltrekkende med jenter i korte skjørt og gummistøvler.

Cruilla

Gjennom hele sommerhalvåret huser Barcelona flere festivaler. Cruilla er kanskje mindre kjent enn Primavera Sound og Sonar, men imponerer likevel med den fantastiske gjestelisten.

Opplev artister som Lauryn Hill, Jamie Cullum og Aloe Blacc i god stemning og middelhavsklima. Barcelona har dessuten mye annet å by på utenom festivalen. Kombiner oppholdet med late dager på stranden, fantastiske gastro-opplevelser og Europas absolutt heteste og mest intense natteliv.

Exit

Startet som en studentbevegelse for fred på Balkan, men er nå en av Europas mest populære festivaler. Hvert år flokker musikkelskere seg til den gamle forsvarsborgen Petrovaradin i Novi Sad for dager med fantastisk musikk, god stemning og overraskende godt lokalt øl.

I år kan festivalen skilte med artister som Prodigy, Faithless og gode gamle Manu Chau. Exit ble utnevnt til Europas beste festival i 2014, noe man godt kan forstå med tanke på den upåklagelige beliggenheten og den stjernespekkede line-up’en.

Sziget

Budapest er et av de mest populære reisemålene i Europa akkurat nå og om vi sier at du også kan kombinere besøket med en livlig festival, regner vi med at du er om bord. Sziget festivalen har holdt det gående siden 1993 og feirer i år 22 år jubileum.

Festivalen holdes på en øy midt i elva som deler den ungarske byen i to. Desidert en av Europas kuleste begivenheter i sommer!

Bukta

Tro det eller ei, men det finnes en norsk festival på lista vår. Denne nordnorske festivalen holdes i Telegrafbukta utenfor Tromsø og trekker mer enn bare lokale innbyggere til stedet.

Opplev midnattssolen i fantastiske omgivelser, noe som gjør denne festivalen til et absolutt must for alle som elsker rock.